Stjal 8.000 liter diesel med egen tankbil

Med en egen tankbil tok noen frekke tyver seg til rette på en Shell-stasjon på Vormsund tirsdag formiddag. 8.000 liter diesel ble sugd opp i tanken, før bilen forsvant.

Foto: Scanpix

Det uvanlige tyveriet skjedde mens betjeningen på bensinstasjonen var opptatt med andre kunder inne i butikken. Tyvene kjørte da en lastebil over peilehullene til tankanlegget.- Mye tyder på at de der har senket en kraftig sugeslange gjennom peilehullet, og at de deretter har ført dieselen opp i en tank i lastebilen. Hvis man antar at peilehullet er 40 millimeter i diameter, så vil en slik operasjon ta lang tid, sier operasjonsleder Anders G. Buvarp i Romerike politidistrikt til rb.no.Men tyvene klarte likevel å komme seg unna med hele 8.000 liter diesel fra bensinstasjonen på Vormsund i Nes kommune. Med en dieselpris på 14 kroner literen betyr det at drivstoff for 112.000 kroner forsvant.- Man skal ikke ha mange slike episoder før man sliter. Det var et spektakulært tyveri, sier Buvarp.Politiet har gjennomgått overvåkingskameraer, men selve tyveriet ble ikke filmet. Det foregikk i en sektor uten kamera.Lastebilen med tanken full av diesel kjørte videre mot Eidsvoll, mens en annen bil som ble observert i forbindelse med det frekke tyveriet, forsvant en annen vei. (©NTB)