Vil ha høyere barnetrygd

Tidligere statsminister Kåre Willoch rister på hodet over Ap-nestleder Helga Pedersens forslag om skattlegging av barnetrygden.

Foto: Scanpix

Det er blitt for dyrt å få barn, derfor må barnetrygden opp, mener tidligere statsminister Kåre Willoch (H). Han rister på hodet over Ap-nestleder Helga Pedersens forslag om skattlegging av barnetrygden.Willoch mener det er urovekkende at mange barnefamilier har for dårlig råd. Blir ikke barnetrygden gjenreist til den størrelsen den hadde før den første Stoltenberg-regjeringen, vil flere barn vokse opp i fattigdom, mener politikerveteranen.- Det er ikke tilfeldig at de aller fleste i Norge stopper med to barn. Det koster for meget å fostre opp flere. Dagens skattesystem straffer barnefamilier, sier Willoch til Dagsavisen. Bare siden 1995 er barnetrygden halvert for en trebarnsfamilie dersom man sammenligner med gjennomsnittlig inntekt.Tall som Dagsavisen har hentet inn, viser at barnetrygden nærmest har stått stille de siste ti årene.Willoch mener barnetrygden bør justeres i samsvar med lønnsstigningen. Han synes fiskeriminister Helga Pedersens åpning for å skattlegge barnetrygden er et urovekkende utspill fra en statsråd.- Tidligere pleide man å drøfte politiske utspill med sine kolleger, men det kan Helga Pedersen umulig ha gjort, sier Willoch som mener det blir mer fattigdom blant barn hvis man søker å ramme de såkalt rike familiene.Også barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) er imot skattlegging av barnetrygden. Hun vil ha en barnetrygd som er lik for alle. (©NTB)