Folk flest har tro på sin egen økonomi

Folk i Norge har stor tro på sin egen økonomi framover, men har lavere forventninger til landets økonomi, ifølge undersøkelse.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Personlig økonomi

Undersøkelsen som kalles Forventningsbarometeret måler husholdningenes forventninger til egen og landets økonomi, og er et samarbeid mellom Sparebankforeningen, Økonomisk Rapport og TNS Gallup.- Mange nyheter om internasjonal finansuro, boligprisfall og fallende oljepriser bidrar til at mange er blitt mer usikre på utviklingen til landets økonomi. Isolert sett skulle renteoppgangen bidra til at husholdningene også hadde lavere forventninger til egen økonomi, men de fleste klarer tydeligvis å betjene sine lån og tilpasse husholdningsbudsjettet til et høyere rentenivå, sier administrerende direktør Arne Hyttnes i Sparebankforeningen.Han mener at låntakernes bekymringer for egen økonomi er redusert som følge av indikasjoner som viser at rentetoppen i Norge ser ut til å være innen rekkevidde for denne gang.- Husholdningene er nå i ferd med å konsolidere økonomien sin, og utsetter derfor større innkjøp. De fleste familier har taklet renteoppgangen bra, og har en buffer til å møte høyere utgifter. Forventningsbarometeret viser at flertallet føler trygghet for sin egen inntekt framover, og det er derfor naturlig at de er optimistiske til egen økonomi, sier Hyttnes. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv