Gransker Actas salg av spareprodukter

Kredittilsynet gjennomfører torsdag og fredag inspeksjon hos finansieringsselskapet Acta for å finne ut om selskapet har gitt kundene sine god nok informasjon om risikoen ved spareproduktene.

Simen Mørdre, Adm. Dir i Acta - Foto: Finansavisen

Acta har måttet tåle hard kritikk og påstander om å ha drevet råsalg av spareprodukter. Kredittilsynet skal derfor gå grundig inn i Actas dokumentasjon om salg av produktene for å finne ut om det er hold i kritikken, som handler om at selskapet ikke gir kundene sine god nok informasjon om kostnadene og risikoen ved spareproduktene, melder NRK.Acta risikerer å miste konsesjonen dersom Kredittilsynet mener selskapet ikke har fulgt gjeldende regler.Kredittilsynet påpeker at inspeksjonen av Acta kun er et ordinært tilsyn. Så langt har tre selskap mistet konsesjonen etter lignende gjennomganger.- De skal på normal måte gå igjennom alle stillingsinstrukser, rutiner, og måten vi jobber på. De skal da spesielt gå igjennom og se på rådgivningen, sier Acta-sjef Simen Mørdre til NRK.Mørdre tror ikke at de vil miste konsesjonen som følge av tilsynet.- Vi håper og tror ikke det vil skje, men det er klart at den muligheten har de. Det har de gjort med tre andre selskaper i bransjen, sier han. (©NTB)