Skattedirektoratet politianmeldes etter skandale

Skattedirektoratet blir politianmeldt etter at skattyternes personnumre ble sendt til ni norske redaksjoner.

Foto: Scanpix

Skattedirektoratet blir politianmeldt. Bakgrunnen er at direktoratet sendte skattelister som også inneholdt personnumrene til nærmere fire millioner skattytere til ni norske redaksjoner.- Jeg synes dette er et så grovt brudd på personopplysningsloven at det må politianmeldes, sier Tommy Tenden, som torsdag leverte en anmeldelse til politiet i Trondheim, til Skatt.no.Skattedirektoratet varsler intern granskning etter det de kaller "en glipp", men det er ikke nok, mener Tenden.- Jeg opplever det slik at direktoratet forsøker å bagatellisere dette gjennom å skylde på en glipp fra en medarbeider. Men for meg synes dette som et soleklart brudd på personopplysningsloven, sier Tenden.- Vi er enige i Tendenes synspunkter på offentligjøring av skattelistene og at skatteetatens utsendelse av personnummere er en skandale. Vi er imidlertid redd saken vil bli henlagt fra politiets side, sier adminstrerende direktør i Skattebetalerforeningen, Jon H. Stordrange.Les hele saken på skatt.no.