Brattestå hevder dette i den skriftlige redegjørelsen som han la fram for Stortingets presidentskap tirsdag, skriver VG.«Vi snakker her om tilfeller der mottaker har vært i god tro, og der det ikke kan påvises forsøk på å holde informasjon tilbake. I slike tilfeller er retten til å kreve tilbakebetaling begrenset til det som er igjen av utbetalingene. Er pengene brukt opp, har man mao. ikke noe krav på tilbakebetaling i disse tilfellene», skriver Brattestå.Riksrevisjonen har avslørt mulige feilutbetalinger i millionklassen til tidligere stortingsrepresentanter.Jussprofessor Eivind Smith reagerer sterkt på stortingsdirektørens tolkning, og mener dette innebærer en kraftig forskjellsbehandling.- I all strafferett forutsettes det at vi alle kjenner reglene. Selv om vi faktisk ikke gjør det, er det ingen unnskyldning. Du straffes uansett, sier Smith.- Betaler du for lite skatt, hjelper det ikke at du trodde du hadde betalt nok. Du må uansett gjøre opp for deg, påpeker jussprofessor Aslak Syse. (©NTB)