Leder i Direktesalgsforbundet, Jan Fredrik Torgersen, sier at de siste tiders avsløringer av storstilt svindel, som for eksempel Madoff-saken, gir grunn til varsomhet.Torgersen sier at det ikke er uvanlig at såkalte pyramider vokser frem i tider med trangere økonomi. Et usikkert arbeidsmarked kan gjøre sitt til at folk forsøker å sikre seg økonomisk på flere hold.- Det å være distributør i direktesalgsbransjen kan gi en kjærkommen ekstrainntekt. Men det er viktig å kjenne til forskjellene på et seriøst firma og svindlere som opererer for egen vinnings skyld alene. Ikke tro blindt på løfter om lettjente penger, sier Torgersen.
•Provisjoner blir utbetalt for verving av nye distributører og ikke på basis av varesalg•Det er mulig å kjøpe seg inn i enkelte posisjoner for å oppnå rettigheter•Selskapet har ingen eller kun symbolske produkter for salg•Muligheten er tilstede for å tape større beløp som er innbetalt til selskapet•Startpakke/inngangspremie som ofte er uforholdsmessig høy•Distributøren har ingen eller meget dårlige returmuligheter•Selskapet forlanger deltagelse på uforholdsmessige dyre kurs eller kjøp av dyre trykksaker•Distributøren kan ikke slutte når som helst uten å betale avgifter eller annen straff.•Pengestrømmen genereres oppover i systemet•Ledelsen taler om å tjene mye penger på kort tid uten særlig innsatsLær mer om pyramider, hvordan de fungerer og hvorfor alle kollapser i boken