Bør du spekulere i en oljeblokade?

Gitt at Iran blokkerer Hormuz-stredet, spretter oljeprisen opp til 150-200 dollar per fat. Bør du spekulere i dette?

Foto: Scanpix

Det er nå alvorlig uro på Gaza-stripen, og mange spekulanter vedder på at Iran skal hive seg med i denne maktkampen. Hva vil skje dersom Iran blokkerer Hormuz-stredet?- Oljeprisen vil hoppe til 150 dollar på kort tid, sa Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets til HegnarOnline like før jul. Thina Saltvedt har tidligere uttalt til HegnarOnline at oljeprisen vil hoppe til 200 dollar om dette skulle hende.Les også: Slik kan du få 2.000 prosent avkastning på årets mest spekulative investering- Bør vi da vedde på en slik hendelse?- Jeg tror sjansen er mindre enn 5 prosent for en blokade av Hormuz-stredet. Jeg tror ikke på noe embargo, men man kan jo ikke utelukke det fullstendig. Problemene på Gaza-stripen er støttende og gir en viss prispremie, men jeg ville ikke hatt dette som base case hvis jeg skulle kjøre et punt på olje. Sjansen for oljeembargo vurderer jeg som sagt som svært liten. Iran er den mest opplagte kandidaten for å kjøre et embargo, men landet trenger for tiden hver eneste oljedollar, og det er derfor lite sannsynlig at Ahmadinejad vil ta en måned eller to uten oljeinntekter, sier Kjus i dag til HegnarOnline.Torbjørn Kjus tror heller oljeprisen vil reagere opp med OPEC-kuttene i første halvår av 2009.