De heteste reisemålene i Australia

Noen turister er ute etter en vakker og sexy storbyferie. Andre vil ha dykking og autentiske naturopplevelser.

Australia har lenge vært et populært reisemål for nordmenn, selv om det betyr forferdelig mange timer på fly. Rolf Eirik Kjeseth, daglig leder i Australiareiser, sier til HegnarOnline at om lag 19.000 nordmenn la turen dit i 2008.Om lag 80 prosent av alle førstegangsreisende velger å avlegge Sydney et besøk. Storbyen, med rundt fire millioner innbyggere, er hovedstaden i den australske delstaten New South Wales. Andre populære reisemål er Fraser Island og The Red Center hvor vi finner Ayers Rock.Ayers Rock, også kjent som Uluru, er en fjellformasjon som er hellig for aboriginerene. Den ligger ligger i Nordterritoriet i det sentrale Australia. Den enkleste måten å komme seg dit på er med tog eller med småfly.-Australia har enormt mye å by på, sier Kjeseth før han trekker frem sine favoritter:•Sydney: Vakkert og sexy. En helaften i Operahuset, med champagne, middag og operaforestilling er rett og slett en vidunderlig opplevelse enten man er ung eller gammel, singel eller sammen med noen. Strendene, restaurantene, folket og vennligheten gjør byopplevelsen til et av høydepunktene på Australiaturen.•Kangaroo Island (utenfor Adelaide) anbefales for alle som vil oppleve det autentiske australske dyrelivet. På denne store øyen bor det titusener av kenguruer i forskjellige størrelser, massevis av koalabjørner i trærne og du finner en stor selkoloni på stranden. Ikke noe annet sted i Australia kan man komme så tett på det frie dyrelivet.•Darwin og Kakadu - det opprinnelige Australia. Det har bodd mennesker her i 50.000 år og man kan se fantastiske spor etter deres kultur og historie. De enorme områdene er også kjent for sin rike flora og fauna og ikke minst de tallrike krokodillene. Ble du fascinert av filmen "Australia", bør du ta turen hit.•Palm Cove og The Great Barrier Reef. Palm Cove ligger i nærheten av Cairns og Port Douglas. Det er en sjarmerende liten by ved en fantastisk strand, og det er bare en liten kjøretur til havnen hvor båtturene til Barriererevet går fra. Enten du ønsker å dykke, snorkle eller bade er mulighetene utallige.