Forvaltningen av oljefondet er den største finansielle katastrofen i Norge i dag, sa Øystein Stray Spetalen i følge Finansavisen i sitt foredrag på Skagen-konferansen i Oslo onsdag.Spetalen tok utgangspunkt i forvalter Ole Andreas Halvorsens Viking Global. Fondet ble, i følge Spetalen, startet omtrent samtidig som Statens pensjonsfond Utland. Viking Global har omtrent doblet seg siden begynnelsen, mens oljefondet antagelig har tapt rundt 500 milliarder kroner, forklarte Spetalen.- Forvaltningen av oljefondet er den største finansielle katastrofen i Norge i dag, sa Spetalen i følge Finansavisen.Les mer om hva Spetalen råder staten til å gjøre med oljefondet i dagens Finansavisen.Se video av Øystein Stray Spetalen som tar avtroppende Hydro-sjef Eivind Reiten kraftig i forsvar og snakker om aksjemarkedet.Øystein Stray Spetalen om aksjemarkedet og hvilke aksjer han ikke rører. Norges kanskje beste investor, Øystein Stray Spetalen, avsluttet Skagenfondenes Nyttårskonferanse, hvor han tok oppgjør med situasjonen i aksjemarkedet. - Aksjemarkedet...Øystein Stray Spetalen om sine første investeringer. Mange anser Spetalen for å være Norges beste investor, og han innledet i dag sitt innlegg på Skagenfondenes sin Nyttårskonferanse med å fortelle om sine første investeringer. Hans aller fø...