Direktefly Oslo-Philadelphia

Det amerikanske flyselskapet US Airways starter 21. mai en daglig rute mellom Oslo og Philadelphia på den amerikanske østkysten.

HegnarOnline

Oslo blir flyselskapets 23. europeiske by. US Airways flyr allerede mellom Stockholm og Philadelphia.Det amerikanske selskapet er USAs femte største, og sammen med US Airways Shuttle og US Airways Express flyr det til vel 900 byer i 160 land.Under reiselivsmessen som åpner på Lillestrøm denne uken, vil det torsdag blir orientert nærmere om US Airways' planer for Oslo-ruten. Men selskapet ønsker øyensynlig å utnytte det markedet det registrerer i Norge. Det er bare flyselskapet Continental som i dag betjener Norge og USA med direkterute, etter at SAS-gruppen for noen år siden la ned sin direkterute mellom Oslo og New York.Den totale trafikken mellom Norge og USA er på nærmere 600.000 årlige reisende med forskjellige flyselskaper. Continentals daglige rute mellom Oslo og New York betjener vel 100.000 passasjerer årlig. (©NTB)