Halvorsen avviser store skattegrep

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) avviser at det er på tale med store skattegrep i tiltakspakka som kommer om drøye to uker.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen - Foto: Scanpix

- Vi må komme tilbake til enkelthetene i dette, men jeg ser ikke for meg at skattelettelser vil være en dominerende del av tiltakspakka, sier finansministeren til NTB.Hun åpner for å vurdere enkelte forslag som innebærer skattelettelser, men avviser bestemt å reversere skatteendringene i statsbudsjettet.- Det er helt uaktuelt å gjøre noe som går gal vei fordelingspolitisk. Grepene vi tok med formuesskatten - fra dem som har mye, til dem som har lite - er avgjørende for å få oppslutning om krisetiltakene som kommer, sier hun.ArbeidsledighetHalvorsen understreker at skattelettelsene som eventuelt vil komme, utelukkende skal ha til hensikt å stimulere sysselsettingen.- Virkningene for arbeidsmarkedet må være utgangspunktet også når vi diskuterer skattespørsmål, sier finansministeren. Hun avviser at det er aktuelt med store skattelettelser for vanlige lønnsmottakere.- For vanlige forbrukere har effekten av rentenedgangen mye større betydning enn et hvilket som helst skatteforslag vi kan komme opp med. Med 1 million kroner i lån, sparer du 20.000 kroner i lavere renteutgifter i år sammenlignet med 2008, sier Halvorsen.I Stortingets muntlige spørretime onsdag varslet hun at krisepakka som kommer 26. januar, vil ha tre klare kjennetegn.