Hvordan vinne i dette rallyet

Her er strategier for å vinne i dagens marked, og hvordan du velger riktige aksjer.

En aksjetrader på NYSE - Foto: AP

Siden midten av desember i fjor har pilene gradvis pekt oppover, da både prisen på nordsjøolje og kursene på Oslo Børs har utviklet seg positivt. Mye peker på et bear market rally.Bear market rallyEr det oppgang på tross av en negativ langsiktig tendens i markedet, kan dette kalles et bear market rally. Et bear market rally kan defineres til å være en oppgang på mellom 10 og 20 prosent, og oppstår gjerne uventet og raskt.Strategier Michael Kahn omtaler på Marketwatch at han mener det nåværende rallyet vil vare ut januar. Kahn benytter seg av teknisk analyse for å lese av det han mener er nettopp et bear market rally, samt flere indikatorer.Aksjene du kjøper:Ifølge Marketwatchs analyse av januar-rally, er mindre selskaper mer påvirket av dette fenomenet. Mindre likvide aksjer som har falt mer enn 50 prosent, med P/E under 10 er de forvalter Robert Maltbie mener er korrekte.Når bør du selge deg ut:Hvis markedet begynner å reagere negativt på makroinformasjon, kan rallyet allerede være over.Hvordan du handler:Hit and run. Tålmodighet ikke nødvendigvis er den beste måten å vinne i et bear market rally, og Kahn oppfordrer til korte perioder mellom kjøp og salg. I og med at dette trolig ikke er et bull market, så kan selv noen uker være for lenge å sitte på en aksje.Kahn oppfordrer aksjonærer til å heller være overnervøs og likvid, enn modig og fattig.