Julehandelen økte faktisk

Etter en beskjeden start, tok julehandelen seg kraftig opp de siste dagene før jul

Foto: Scanpix

Julehandelen fikk en beskjeden start, men tok seg kraftig opp de siste dagene før jul og ligger an til å ende opp på 2007-nivå, opplyser HSH i en melding.Omsetningen i 100 av landets kjøpesentre i uke 52 økte med 63 prosent sammenlignet med uke 52 i fjor, viser beregninger Kvarud Analyse har gjort for HSH.Den kraftige økningen skyldes først og fremst flere handledager i uke 52 før julaften i år enn i uke 52 i fjor.Økningen var imidlertid større enn forventet.- Trolig har det kraftige rentekuttet 17. desember gitt julehandelen et ekstra løft, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i HSH.Etter den kraftige økningen i uke 52, ligger det an til en liten økning i handelen i kjøpesentrene i desember som helhet. Foreløpige tall indikerer en økning på et halvt prosentpoeng.