Norsk optimisme midt i krisen

Finanskrisen skyller over hele kloden, men her hjemme i Norge er vi stort sett optimister uansett.

Foto: iStockPhoto

Til tross for dystre økonomiske utsikter er den norske befolkningen optimistisk med hensyn til egen økonomi, ifølge en undersøkelse Synovate har gjort for Næringslivets Hovedorganisasjon.Undersøkelsen som ble gjennomført siste uken i november viser at 28 prosent av den norske befolkning venter at egen økonomi vil bli forbedret det kommende året, mens bare 11 prosent tror den vil forverres.- Sett i forhold til det faktum at disse forventningene kan påvirke økonomisk adferd fremover, kan de optimistiske svarene her kanskje bidra til å dempe eventuelle tilbakeslag, heter det i undersøkelsen som ble presentert for pressen mandag.13 prosent av de spurte mener at de står i fare for å miste jobben det kommende året.32 prosent av de spurte mener det er behov for skattelettelser for norske bedrifter, mens 34 prosent mener det ikke er behov for endringer i skattenivået.