Ny rekord i mobile nyttårshilsener

Nok en gang gikk mobiltelefonene varme nyttårsaften da fjorårets rekord i antall tekstmeldinger ble grundig slått.

Kvinne som skriver SMS - Foto: iStockphoto

Telenor og NetCom registrerte vel 44 millioner nyttårshilsener via SMS.Telenors 2,7 millioner kunder sendte alene 30 millioner SMS-nyttårshilsener, 6 millioner flere enn i fjor. NetComs kunder sto for 14,2 millioner tekstmeldinger nyttårsaften, en økning på 700.000.Telenors kunder satte rekord i fjor med 1,53 millioner MMS-meldinger. I år endte ble det sendt 2,01 millioner slike meldinger. NetComs kunder sendte 665.000 MMS, 115.000 flere enn i fjor.Telenor melder ellers at det ikke er meldt om nevneverdige forsinkelser på sending av meldinger i det mest utsatte tidsrommet, fra et kvarter over midnatt til klokka 1.30. I denne perioden suste det 1.110 meldinger gjennom Telenors nett hvert sekund. (©NTB)