Frykter søppelberg med EU-direktivPublisert: 16.01.2009 02:08Oslo (NTB): EU-direktivet som tvinger Norge til dårligere forbrukerrettigheter, vil også være miljøskadelig, frykter politikere.Et nytt EU-direktiv vil bety at reklamasjonsfristen her i Norge kuttes fra fem til to år, om ikke Norge setter seg på bakbeina og samtidig utfordrer hele EØS-avtalen.Nå frykter flere politikere for de miljømessige konsekvensene:- Dette vil i hvert fall ikke oppmuntre produsentene til å lage produkter med bedre kvalitet, sier leder Kjell Ingolf Ropstad i Kristelig Folkepartis ungdom til Aftenposten.Miljøpolitisk talsmann i Senterpartiet Erling Sande er enig:- Dette direktivet vil føre til senkede kvalitetskrav på produktene, noe som i sin tur fører til dårligere produkter som skiftes ut oftere. Mer bruk-og-kast, sier han.Ketil Solvik-Olsen (Frp) slutter seg til:- Også ut fra et miljøperspektiv er dette et tilbakeskritt, sier han. (©NTB)