Auksjonshusene kunne i 2007 registrere et rekordår, med blant annet salg av Edvard Munchs grafiske verk «Vampyr» til 12 millioner kroner. I fjor måtte auksjonshusene imidlertid tåle store fall i omsetningen, skriver Aftenposten.Grev Wedels Plass Auksjoner (GWPA) solgte kunst for 34 millioner kroner i fjor. Det er et omsetningsfall på 63 prosent fra 2007, da omsetningen var 93 millioner kroner.- Vi valgte å ikke ta inn bilder i de øverste prisklassene. Dermed ble samlet inntak på omtrent en tredel av 2007, sier daglig leder Hans Richard Elgheim i GWPA.Blomqvist Kunsthandels situasjon var todelt. Den totale omsetningen endte i fjor på 135 millioner kroner, mot 174 millioner kroner i 2007. En positiv utvikling for nettauksjonene, med en omsetningsøkning på 18 prosent, bidro til å hindre større fall. Hovedauksjonenes omsetning falt derimot med 35 prosent.Daglig leder Knut Forsberg i Blomqvist sier inneværende år ikke vil føre til noen tilbakegang, men forventer heller ikke stor vekst, og satser på forsiktighet. (©NTB)