Sparetips fra forbrukerøkonom

Er du blant dem som går på sparebluss på nyåret?

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Etter heftig julegavehandel blir det sparebluss for mange i begynnelsen av januar.- Jeg vet ikke hvorfor det er slik. Jeg er økonom, og ikke psykolog. Men jeg ser det selv, at dersom pengene står på konto uten at det er noen spesiell plan er det veldig lett å bruke dem, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 Gruppen til P4s Radiofrokost.Hans enkle tips er å fordele pengene over flere konti, først og fremst til viktige regninger, som lån, bil og barnehage. Men også til andre formål.- I nettbanken kan du ofte opprette og gi konti navn som du vil, og da kan du sette forskjellige merkelapper som for eksempel "Guttetur" eller "Miami 2010", der det kan settes inn en hundrelapp eller to når det passer seg. Det er mye lettere å spare hvis du vet hva du sparer til, sier han ifølge kanalen.