For bare tre måneder siden mente sjefen i Sparebank 1 SMN, Finn Haugan, at kundene måtte være forberedt på en lånerente på 10,75 prosent. Han var først ute med å «se» 10-tallet. Kort etter fulgte flere banker, som SR-Bank og Fokus Bank, opp med også å be kundene ta høyde for en tosifret lånerente.I dag er toppene i disse tre bankene samstemte: Styringsrenta er på vei ned til langt ned på 2-tallet.Han sier til Dagens Næringsliv at nedgangen i økonomien kom brått på, og at krisepakken som i fjor høst tilførte bankene likviditet, ene og alene skal ha æren for at renten før jul gikk ned 1,75 prosentpoeng til 3 prosent.Administrerende direktør Thomas Borgen i Fokus Bank sier til DN at Norges Bank vil sette ned styringsrenten til 2 prosent relativt hurtig.- Kanskje får vi se 1-tallet også, sier han.Thor-Christian Haugland i SR-Bank mener styringsrenten vil gå ned til 2 prosent, men ikke under.Haugan spår at styringsrenten vil legge seg på 2 - 2,5 prosent.Fra 11. mars 2004 til 30. juni 2005 lå styringsrenten i Norge på 1,75 prosent.