Må sperre 11.000 kort

Tusenvis av norske bankkunder må bytte kort som følge av tidenes hackerskandale.

Handel med kredittkort - Foto: iStockPhoto
Personlig økonomi

1.800 Eurocard- og Mastercard-kunder mottar i i disse dager et brev som innledes slik:"Kjære kortholder! Vi har mistanke om at ditt kredittkort er blitt kopiert av uvedkommende. Det er derfor en risiko for at kortet ditt kan bli misbrukt. På bakgrunn av dette ser vi oss nødt til å bytte ut ditt kredittkort".11.000 Visa-kunder får trolig samme beskjed i løpet av noen dager, skriver DN.Heartland Payment Systems, et av de største amerikanske selskapene som gjennomfører betalingstransaksjoner, har tidligere varslet at deres systemer var blitt hacket, noe som også rammer nordmenn.- Fra Visa Europe har vi fått en liste med 11.000 Visa-kort som følge av Heartland-saken. Disse ligger nå ute til overvåkning og vi følger med på dem 24 timer i døgnet, sier informasjonssjef Anders Bigseth i Teller as

Nyheter
Børs