- Da kommer oppgangen

Makroøkonom Bjørn Roger Wilhelmsen spår raskere opptur enn det SSB gjør.

Bjørn Roger Wilhelmsen, makroøkonom First Securities - Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

Makroøkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i First Securities mener SSB tegner et for pessimistisk bilde for norsk økonomi, melder Dagens Næringsliv. Økonomen tror oppgangen vil komme raskere.Prognoser fra SSB viser at BNP for fastlands-Norge vil falle med 1,7 prosent i år, og vil øke med under én prosent neste år.Ifølge avisen mener Wilhelmsen at internasjonal økonomi vil snu raskere enn det SSB har forutsatt. I tillegg mener han SSB undervurderer rentekuttene fra Norge Bank, og dermed undervurderer veksten i privat forbruk.- Vi tror SSB har ganske rett i at det blir ille i år, men SSB har et veldig pessimistisk bilde også i 2010, sier økonomen, som selv tror det vil snu mot slutten av 2009, og at det blir vekst internasjonalt i 2010.

Nyheter
Næringsliv