- De kalte oss senile og idioter

- Men forvalterne av oljefondet fremstilles som de skarpeste på området, sier Asgeir Almås. Nå vil "Terra-ordførerne" ha debatt.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Forrige uke ble det kjent at Statens Pensjonsfond - Utland, også kalt oljefondet, tapte vanvittige 633 milliarder kroner i 2008 . Ordførerne i de såkalte "Terra-kommunene" reagerer ifølge Dagsavisen på den relativt beskjedne omtalen av saken.- Det manglet ikke på karakteristikker som at vi var senile og idioter, mens pensjonsfondsforvalterne framstilles som de skarpeste på området, sier ordfører Asgeir Almås i Hattfjelldal.Han etterlyser overfor avisen en større politisk debatt rundt oljefondets investeringer.- De liker å fremstille det som at de ikke har tapt noe, fordi tapet ikke er realisert, men de har ingen garanti for at kursen går opp igjen. Det kan hende en del selskaper de har investert i går konkurs - og da er jo pengene tapt for alltid, fortsetter Almås.Det har vært ordførerens "oppfatning hele tiden" at oljefondet har investert for mye i aksjer. Ifølge Dagsavisen mener han det bør vurderes om en del av pengene bør plasseres i innenlands infrastruktur.Oversikt over aksjene oljefondet sitter med Oversikt over obligasjoner oljefondet sitter med Alt om oljefondets gambling på børsene her

Nyheter
Personlig økonomi