Du kan bli loppet av selvangivelsen

I disse dager sender Skatteetaten personnummer og kontonummer til 3,7 millioner nordmenn rett i postkassen. Datatilsynet mener det er en gullgruve for identitetstyver.

Selvangivelse Foto: Scanpix
Personlig økonomi

I disse dager sender Skatteetaten personnummer og kontonummer til 3,7 millioner nordmenn rett i postkassen. Datatilsynet mener det er en gullgruve for identitetstyver.I papirene ligger nemlig alt en id-tyv kan ønske seg - sensitive personlige opplysninger som personnummer til deg og din eventuelle ektefelle, hvilke banker du har konto i, ditt gårds- og bruksnummer og hvilket kontonummeret penger du har til gode skal utbetales til, skriver Stavanger Aftenblad.- Opplysningene ligger der i postkassen, det er bare å forsyne seg, sier Ove Skåra, informasjonsdirektør i Datatilsynet. Han liker dårlig postutsendingene av selvangivelsene og oppfordrer folk til å skaffe seg postkasser med hengelås.Skatteetaten har allerede tatt grep for å redusere tyverifaren utsendingen medfører. Til neste år kan du reservere deg mot postsendingen.

Nyheter
Personlig økonomi