Flere kjøper svart arbeid

Andelen som har kjøpt svart arbeid de siste to årene har økt kraftig.

Betaling - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Det viser en undersøkelse.Mens 13 prosent svarte at de hadde kjøpt svart arbeid i 2006 var andelen 23 prosent eller nesten én av fire da samme spørsmål ble stilt i februar 2009.- Undersøkelsen tyder på at holdningene hos folk flest har endret seg. Flere synes det er OK å kjøpe svart og legger mindre vekt på at de bryter loven og bidrar til ulik konkurranse, skriver Skattedirektoratet i en pressemelding.Undersøkelsen viser at de fleste kjøper svart arbeid for ganske små beløp. Hele 70 prosent oppgir at de har kjøpt for under 10.000 kroner.Undersøkelsen er gjort av TNS Gallup for Skattedirektoratet og Samarbeid mot svart økonomi. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv