Kollaps for Acta-fond

Acta nekter å si hvor mange kunder som er rammet etter at et av fondene deres har kollapset.

Simen Mørdre, Adm. Dir i Acta - Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

Actas hedgefondfond Key Multi-Strategy Plus kollapset i vinter. I september var verdien på fondet 1,2 milliarder kroner. Aftenposten har fått tilgang til flere brev som er sendt til forvirrede investorer de siste ukene."I lys av de utfordringene fondet står overfor, har styret kommet til at interessene til fondets andelseiere best ivaretas ved en styrt avvikling av fondets virksomhet", skriver fondsstyreformann Morten H. Kielland til sine kunder.Investorene vil i løpet av noen måneder får utbetalt det som lar seg utbetale. De får dessuten aksjer i et selskap der usalgbare papirer blir oppbevart til de kan selges.Verken Actas informasjonsdirektør Rune Wangsmo eller Simon Ewart, administrerende direktør i Key Asset Management, vil si noe om hvor mange investorer fondet har i Norge og Sverige.Key Multi-Strategy het frem til 2006 Acta Multi-Strategy.

Nyheter
Børs