Krever deling av inkassokostnadene

Gebyrene må ned og kreditor må ta sin del av tilleggsutgiftene ved inkassoinnkreving. Det krever Forbrukerrådet.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Personlig økonomi

Forbrukerrådet mener inkassokostnadene må ned, og poengterer at Norge har et klart dyrere system enn Sverige og Danmark. Kravet er i tråd med regjeringens forslag før jul om å redusere kostnadsnivået for skyldneren ved inkasso.- Lavere inkassokostnader vil føre til færre gjeldsofre og være et viktig bidrag i regjeringens arbeid med å avskaffe fattigdom. Dagens unødig høye gebyrer legger sten til byrden for dem som ikke greier å gjøre opp for seg, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet.I tillegg mener hun kostnadene ved inkassoinnkreving må deles mellom skyldner og kreditor.Rundt 4.416.000 saker ble oversendt inkassoforetakene i fjor. Det er en økning på 526.000 saker eller 13,5 prosent sammenlignet med 2007. Inkassoinntektene til foretakene økte med 10,4 prosent til over 2 milliarder kroner i fjor.- Lavere gebyrer vil bidra til at kredittyter gjør en bedre vurdering når det gis kreditt, sier Randi Flesland. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv