Meldte fra om 600 hemmelige millioner

Stadig flere nordmenn sier fra til norske myndigheter om sine hemmelige kontoer i utlandet.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Personlig økonomi

Siden 2007 har staten fått innrapportert over 600 millioner kroner.Rekordmange nordmenn har de siste månedene opplyst om hemmelige kontoer i utlandet.- Bare til Skatt Øst har det kommet 160 skatteytere som vil gjøre opp for seg, og det synes vi er veldig gledelig. Det er ganske store beløp også, blant disse 160 personene har vi blant annet talt 600 millioner utenfor selvangivelsen, sier skattedirektør Svein Kristensen til NRK.Av de drøyt 600 millionene som er innrapportert, er størstedelen penger på hemmelige kontoer. Den største innrapporterte enkeltsaken er på 50 millioner kroner. Skattemyndighetene tror også at flere hundre millioner kroner er gjemt bort i truster og stiftelser i skatteparadiset Liechtenstein.- Vi har fått opplysninger om 50 nordmenn i Liechtenstein som vi nå går grundigere igjennom, sier Kristensen. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi