Rekkehus gikk 550.000 over takst

- Folk sto i kø et godt stykke nedover gaten, sier Kurt Thingstad i Eiendomsmegler1 til HegnarOnline etter at 120 kvadrat på Oppsal i Oslo gikk for 3,55 millioner kroner.

Personlig økonomi

- Det er lenge siden jeg har vært med på noe sånt. Dette var helt eksepsjonelt, sier avdelingsleder Kurt Thingstad i Eiendomsmegler1 på Torshov til HegnarOnline.- Kø ut på gaten Onsdag denne uken foresto han salget av et enderekkehus på Oppsal for 3,55 millioner kroner. Salgssummen endte dermed 550.000 over takst og 750.000 kroner over prisantydningen på 2,8 millioner kroner.- På visningen søndag var det kø fra kjelleren, opp i 2. etasje, ut døren og et godt stykke ned i gaten. Vi hadde trykt opp 50 prospekter, og trodde det skulle holde over de to visningene. Men de var borte på 20 minutter. Over de to dagene hadde vi over 100 innom, fortsetter Thingstad.Han karakteriserer rekkehuset som "en typisk familiebolig".- Det var mange barnevogner i køen. Vi hadde interessenter over et vidt spenn, fra 30-årene og oppover. Mange kom fra lokalområdet, hvorav noen internt i borettslaget, sier avdelingslederen.Går trolig på forkjøpsrett Og vinneren av budrunden blir sannsynligvis snytt.- Vi har ikke fått det skriftlig bekreftet fra Obos ennå, men jeg tror boligen blir tatt på forkjøpsrett, sier Thingstad.Rekkehuset i Kampheimveien har et P-rom (primærrom) på 120 kvadratmeter fordelt på tre plan, inklusive tre soverom. Terrasse og hage følger med.Salgssummen på 3,55 millioner tilsvarer dermed nesten 30.000 kroner per kvadratmeter. Det er godt over snittet for leiligheter i bydelen Østensjø, som ifølge februar-rapporten fra NEF/EFF lå på 26.600 kroner.Hvorfor dette kaoset?Hvorfor dette oppstyret rundt et rekkehus på Oppsal?- Godt spørsmål. Rekkehus er generelt populært, og spesielt på Oppsal da det ikke er så innmari mange rekkehus til salgs der. Åtte rekkehus er solgt i dette borettslaget de siste to årene, og 3,55 millioner er ny prisrekord, fortsetter megleren overfor HegnarOnline.Den gamle rekorden var ifølge avdelingslederen på 3,15 millioner, og ble altså slått med 400.000 kroner.- Når det gjelder selve rekkehuset, er det et av de større i borettslaget og ligger stille og rolig i forhold til trafikk. Dessuten hadde selger gjort noen små, enkle grep som falt i smak hos interessentene, sier Thingstad til HegnarOnline.Enkle grep gjorde susen Siden det ikke hadde blitt gjort så mye med den siden 1994, fremsto boligen i utgangspunktet som litt slitt.- Endringene gikk ut på å male overflatene i lyse farger. På kjøkkenet (bildet) byttet selger i tillegg ut både benkeplate og komfyr, forklarer megleren.Prisen som ble oppnådd begrunnes av megleren også med at "markedet har løsnet litt". Og der har renten hatt "stor betydning".- Vi opplever flere visninger med godt oppmøte, og budene kommer lettere, sier Thingstad.- Selgerne mer edrueligeMen det er for tidlig å friskmelde markedet?- Altfor tidlig. Men vi kan iallfall si at markedet er i en positiv trend og på bedringens vei. Dette gjelder ikke alle boliger, men generelt er det mye lettere å selge nå enn før jul. Mesteparten blir solgt til slutt, men ikke til disse summene, sier avdelingslederen i Eiendomsmegler1.- Selgerne har blitt mer edruelige i forhold til hva de kan forvente av markedet. På den annen side tenker interessentene vi snakker med mer positivt, og noen tror kanskje at bunnen nå er nådd, avslutter Thingstad overfor HegnarOnline.

Nyheter
Næringseiendom