Saftige priskutt: Leiligheter satt ned 400.000

250 leiligheter står usolgt på Østlandet. Men Planbo-eier Faktor Eiendom vil ikke kalle det dumping.

Foto: iStockphoto
Personlig økonomi

Planbo sliter i det trege boligmarkedet, og for å redusere lageret på Østlandet - som nå teller 250 usolgte leiligheter, har selskapet ifølge NRK lansert en kampanje med betydelige priskutt på Kongsberg, Mysen, Jessheim, og i Drøbak, Halden og Sarpsborg.I Halden gjelder dette prosjektet "Fredriksten brygge", som omfatter 40 leiligheter ved byens gjestehavn. De 22 siste er innflyttingsklare nå i mars.- Jeg vil ikke kalle det dumping, men det er klart at det er et betydelig prisnedslag, sier Carsten Lier hos Planbo-eier Faktor Eiendom.- Nye kjøpere tilbys 12 måneders betalt fellesgjeld, renter på fellesgjeld dekket for et år og et saftig prisavslag. For de dyreste leilighetene snakker vi om opp mot 400 000 kroner i prisavslag, legger han til overfor statskanalen.Lier tror ikke "fellesgjeld-problematikken" er eneste grunn til at salget har stoppet opp.- Vi opererer med en garanti. Det vil si at om noen i dette borettslaget ikke klarer å betale sin gjeld, så havner ikke regningen i postkassene til naboene i borettslaget. Det samme gjelder usolgte leiligheter, sier han til NRK.

Nyheter
Næringseiendom