Ser nullvekst i 2009

Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon kutter sin prognose for norsk detaljhandel til nullvekst i 2009.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) kutter sin prognose for norsk detaljhandel til nullvekst i 2009, melder Reuters. Nå krever HSH umiddelbare skattetiltak for å bedre situasjonen.Fra før lå forventningen på to prosent vekst, heter det.- Det viktigste nå er å øke innenlandsk etterspørsel, og vi foreslår å øke minstefradraget til 40 fra 36 prosent, og heve taket til 80.000 fra 70.000 kroner, sier administrerende direktør Vibeke Madsen i HSH på et seminar tirsdag.Ifølge nyhetsbyrået sier hun videre at det ikke er tegn på at nedbemanningstakten er redusert.- En av fire HSH-medlemmer gjennomfører eller planlegger å gjennomføre nedbemanninger, og 40 prosent av virksomhetene som nå gjennomfører eller planlegger nedbemanninger oppgir at det er fare for at virksomheten må avvikles, sier Madsen.

Nyheter
Næringsliv