Skremmes vekk fra aksjefond

- Det er lett å forstå at mange er skeptiske etter den voldsomme nedturen finansmarkedene har vært igjennom, sier forbrukerøkonom Knut Dyre Haug.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Personlig økonomi

I en ny undersøkelse foretatt av Norstat for Storebrand sier 80 prosent av de spurte klart nei til aksjefond, mens 13 prosent svarer at de vurderer å kjøpe. Resten har ikke gjort seg opp noen mening. Kvinnene er mest negative.- Det er lett å forstå at mange er skeptiske etter den voldsomme nedturen finansmarkedene har vært igjennom. Samtidig vil det jo være synd hvis folk flest nøler så lenge at de går glipp av den oppturen som vil komme, sier forbrukerøkonom Knut Dyre Haug i Storebrand.Folk i Midt-Norge er mest negative til å kjøpe aksjefond. Nordlendingene er mest positive, men også her svarer drøyt 70 prosent nei. Undersøkelsen viser også at interessen for å investere i aksjefond er størst blant dem med høy inntekst. Blant dem som er under 30 år er 86 prosent avvisende til tanken om å investere i slike fond nå.Samtidig registrerer Storebrand at private investorer som kjøper og selger enkeltaksjer i nettbank er på banen igjen, og øker handelsaktiviteten.- De som følger godt med og har et aktivt forhold til å forvalte pengene sine, har oppdaget at tiden nå er inne til å være mer offensiv igjen, avslutter Knut Dyre Haug.

Nyheter
Børs