Turistene rømmer fra Brasil

Finanskrise, kombinert med innslag fra en rekke kriminelle elementer, får turistene til å styre unna Brasil. Nå er det full stopp.

Rio De Janeiro - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Aftenposten kan fortelle at de norske charterselskapene Ving og Apollo trekker seg ut av Brasil etter vintersesongen. Landet har fått mye negativ fokus på grunn av norske kriminelles aktivitet i området. For noen uker siden ble dessuten en svensk turist drept mens han ferierte på et Ving-hotell nær Natal.Nå er det slutt. 1. april går siste fly til Brasil.- Brasil er blitt for vanskelig å selge. Det skal ganske stor trafikk til for at et reisemål som er såpass langt unna, skal lønne seg. Så stor er ikke Brasil-etterspørselen. Dessuten er Brasil nok ikke et land som folk stadig vender tilbake til. Vi er avhengige av gjengangere - gjester som helst stadig vender tilbake - for at et chartermål skal overleve, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo, til Aftenposten.Begby trekker frem Thailand som et reisemål som mange nordmenn stadig kommer tilbake.

Nyheter
Kultur