Bergensbanen stengt

Godstog har havarert. To tog mellom Oslo og Bergen har blitt rammet. Mange må belage seg på en lang busstur.

Publisert 3. april 2009 kl. 10.25
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
Foto: iStockphoto
Et godstog har havarert ved Mjølfjell utenfor Voss og sperrer for påsketrafikken på Bergensbanen.Natt til fredag havarerte et godstog på Bergensbanen mellom Reimegrend og Mjølfjell. Så langt har to tog mellom Oslo og Bergen blitt rammet. Også dagtoget fra Bergen som skal være fremme i Oslo 17.32, vil bli rammet.- Dette vil først få konsekvenser for påsketrafikken ut på ettermiddagen. Så vi er veldig spent på hvor lang tid det vil ta å få fjernet godstoget, sier informasjonsrådgiver i NSB, Rita Lund Thune.Siden Jernbaneverket fikk melding om havariet i 3-tiden, har de jobbet for å få fjernet toget.- Et bergingstog skal være fremme der omtrent akkurat nå. Men det er for tidlig å si noe om hvor lang tid dette vil ta før de vil greie å rydde linjen, sier pressevakt Olav Nordli ved Jernbaneverket til NTB klokken halv ti fredag.Frem til linjen er ryddet, må påskepassasjerene fraktes med buss fra Voss til Bergen og fra Voss til Oslo. Det er i tillegg satt opp ekstra vognsett fra Ål til Oslo.- Foreløpig har det gått greit. NSB jobber for å skaffe alternativ transport for alle våre passasjerer som skal reise med tog, dersom det blir nødvendig. Og vi håper jo i det lengste at det lar seg gjøre, sier Lund Thune. (©NTB)