Børs-, makro- og skattetips fra ekspertene

Hegnar om børsfallet, Syed om makrobildet og tips og triks fra Gry Nilsen til deg som ikke er ferdig med selvangivelsen.

Trygve Hegnar - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Det ble en tøff dag for investorene i aksjemarkedet mandag . Usikkerhet rundt resultatene til Bank of America, et kraftig fall i oljeprisen og gevinstsikring bidro til å sende hovedindeksen ved Oslo Børs ned 4,5 prosent.- Det er en dårlig dag for investorene på Oslo Børs. Det er egentlig ikke så overraskende. Etter en pen børsopptur i forrige uke er det nok flere som sikrer gevinst. Samtidig slår det kraftige fallet i oljeprisen ekstra negativt ut på Oslo Børs, sa Hegnar blant annet på dagens webTV-sending.Se sendingen herDagens gjest på Økonominyhetene med Trygve Hegnar, var Gry Nilsen fra Skattebetalerforeningen.Nilsen kom med flere gode råd til dem som sliter med selvangivelsen. Også i forhold til aksjer.- De vanligste feilene mange gjør er å glemme og føre fradrag som ikke står forhåndsutfylt. Det er også viktig å sjekke om de endringene man gjør blir tatt hensyn til når man får oppgjøret i juni eller oktober, sa Nilsen blant annet på sendingen.Ny fase av resesjonen Handelsbanken Capital Markets har nettopp sluppet vårens store konjunkturrapport. Mer om rapporten her .Markoanalytikerene Knut Anton Mork og Shakeb Syed anser usikkerheten som så stor, at makroprognosen for Norge er delt inn i et hovedscenario og et alternativscenario.- Som hovedscenario ser vi for oss et fall i fastlands-BNP i år på nesten en prosent, bare litt svakere enn det vi så for oss i fjor høst, og fulgt av en ny vekst på over to prosent neste år, ledet an av ny vekst i oljeinvesteringene. Alternativscenariet ser derimot for seg et betydelig fall i neste års oljeinvesteringer samt enda svakere verdensøkonomi, slik at norsk fastlands-BNP fortsetter å falle også neste år, skriver analytikerne, som tror rentebunnen i Norge vil settes på i overkant av en prosent, heter det i rapporten.HegnarOnlineTV intervjuet Shakeb Syed tidligere i dag.Se innslaget her.

Nyheter
Børs