Ekspertens beste skattetips

Skattebetalerforeningens Gry Nilsen ga i går HegnarOnlines seere flere skattetips. Her er det viktigste tipset - og "en klassiker".

Gry Nilsen - Foto: Skatt.no
Personlig økonomi

Dagen for innlevering av selvangivelsen kryper stadig nærmere, og som gjest på Økonominyhetene på HegnarOnline TV i går tok advokat og faglig leder Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen for seg flere av de viktigste temaene i denne forbindelse.Sendingen kan du se i opptak her.Det viktigste tipsetPå spørsmål om hva som er det viktigste tipset, svarte hun slik:- Pass på å få med alle gevinster og tap på spareprodukter, for der er ingenting forhåndsutfylt, verken aksjer, valuta eller strukturerte produkter. Alt dette må en selv føye til. I tillegg må en tenke gjennom sin personlige situasjon, i forhold til barn sivilstand, sykdom og sånne ting, sa Nilsen.- En klassiker Videre var Skattebetalerforeningens faglige leder inne på salg av aksjer, for eksempel hvorfor de som solgte aksjer etter 22/12 i fjor ikke får fradrag for tapet på 2008-skatten. Et tema vi omtalte i egen sak her på HegnarOnline i går.- Dette er en klassiker, og vi har fått mange spørsmål om dette, sa hun.- Egentlig er det pussig, for tapet tas den dagen du selger aksjen. Men i forhold til børsnoterte aksjer sier skattemyndighetene det er registreringsdatoen i VPS som legges til grunn, la Nilsen til.Uttalelser fra FinansdepartementetNilsen la ikke skjul på at dette er et omdiskutert tema.Men selv om du har solgt etter den 22/12, og salget ikke har blitt registrert på aksjeskjemaet (RF 1088), utelukker ikke Nilsen helt at du kan få fradraget likevel, dersom du fører det inn elektronisk.- Men jeg er ikke veldig optimistisk til at du får aksept for fradraget i år. Grunnen er at dette er basert på uttalelser fra Finansdepartementet, og det er det skattemyndighetene forholder seg til, forklarte Nilsen.

Nyheter
Personlig økonomi