- Her er mine beste kjøp

- Dette er et glimrende tidspunkt å kjøpe kunst på, mener samler. Dette er det beste kjøpene.

Auksjonarius i aksjon - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

- Dette er et glimrende tidspunkt å kjøpe kunst på, hvis man føler seg trygg på hva som vil stå seg over tid. Det er lettere å få rabatter og det er mulig å finne supergode verk, sier kunstsamler Petter Snare til Finansavisen.- Nå kan man ta seg tid til å gjøre seg bedre kjent med markedet. For den som er mer opptatt av kunst enn investering er jo dette "fantastiske" tider, fortsetter Snare.De gamle klassikerne på den internasjonale kunstscenen, alt fra Monet og Degas til Matisse, Picasso og Leger, er det sikreste kortet.- Hvis man har pengene da, dette koster fremdels en stor Frogner-leilighet med takterrasse og privatheis, sier samleren.- Matias Faldbakken, Per Barclay og Børre Sæthre er blant mine favoritter, eller kjøp ung kunst hvor nedsiden er begrenset og du får mye sosial kudos for mindre enn en Zegna-dress. Anne-Mette Hol, Andrew Dadson, Danh Vu eller Karla Black er gode alternativer, fortsetter Snare.

Nyheter
Personlig økonomi