Her går boligsalget tregest

Boligprisene flatet ut i mars, og salgene går fortsatt tregt flere steder i landet. Her tar det hele 81 dager å få solgt

Boliger til salgs - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la i dag frem tall som viste at boligprisene steg 0,1 prosent fra februar til mars, mens de sesongjustert var ned 0,2 prosent.Snittboligen koster 23.100 kroner per kvadratmeter, 5,4 prosent mindre enn i samme måned i fjor.Enebolig prisvinnerRegionmessig er det store forskjeller. Oslo topper med en snittpris per kvadratmeter på 32.000 kroner. Bunnen er Hedmark utenom Hamar, med 13.500 kroner meteren.Eneboliger ble prisvinneren i mars, med pluss 1,1 prosent. Delte boliger og leiligheter falt hhv. 0,5 og 0,2 prosent.Sammenlignet med mars 2008 var både eneboliger og delte boliger ned 5,6 prosent, mens leiligheter var ned 5,4 prosent.På Finn.no var det i mars 16.611 usolgte boliger, mot rundt 15.000 i mars 2008. Med andre ord en økning på 10-11 prosent.Tregest i øst Gjennomsnittlig formidlingstid for solgte boliger var i mars 45 dager, ti dager mindre enn i februar, men én dag mer enn i mars i fjor. Oslo var det minst trege markedet med 29 dager, foran Hordaland (utenom Bergen) og Bergen, med hhv. 32 og 35 dager. Tregest går det i Østfold: 81 dager er tre dager mindre enn i februar og hele 33 dager mer sammenlignet med mars i fjor.I Oppland og Tromsø er den gjennomsnittlige formidlingstiden hhv. 78 og 77 dager.Det ble registrert omsatt 5.094 boliger i mars. Eller det vil si: I mars minus de 2-3 siste dagene (statistikken produseres før månedslutt). Erfaring viser ifølge NEF og EFF at det reviderte tallet blir 15-20 prosent høyere, slik at antall omsatte boliger i måneden var ca. 5.800-6.100.Obos-prisene steg 3,3 prosent i mars. Garanti-prisene var tilnærmet uendret i mars.

Nyheter
Næringseiendom