- Jukser med strømmen

- Bransjen har likhetstrekk med bruktbilhandel tidlig på 50-tallet, sier strømbransjens nye ryddegutt.

Personlig økonomi

Det foregår mye snusk og direkte juks i handelen med strøm til forbrukere, mener administrerende direktør Erik S. Winther i Gudbrandsdal Energi.Winther blir torsdag valgt som leder i et nytt omsetningsutvalg som skal rydde opp i forholdene - i tett samarbeid med Forum for Strategisk Nettutvikling (FSN), Konkurransetilsynet, Forbrukerombudet og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).- Rene kjeltringstrekerHan mener at det er rene kjeltringstreker som foregår i strømhandelen. Årsaken er at det ikke finnes skikkelige sanksjoner overfor juksemakerne. Taperne er strømkundene og de seriøse aktørene i markedet.Hvordan jukset foregår, skal han fortelle aktørene i bransjen og myndighetene om under en konferanse på Beitostølen torsdag.- Det starter allerede med markedsføringen som ofte er i strid med gjeldende lov og forskrift. Vi ser også eksempler på at nett og strøm blandes på den måten at markedsføringen av strøm rettes direkte mot kunder i selskapenes nettbase.- Det er nesten helt utrolig at en bransje kan være bekjent av tilstander som dette, sier han og nevner selskapet B2C som eksempel fordi selskapet nå er borte fra markedet. Konsesjonen er trukket av NVE. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv