Kanondag på Oslo Børs

En våryr Oslo Børs avsluttet uken med stil. Overraskende resultater fra finanssektoren var hovedårsaken til oppgangen. DnB NOR steg nesten ti prosent.

Personlig økonomi

Det ble en strålende avslutning på uken for Oslo Børs. Hovedindeksen endte opp 3,26 prosent til 245,41 poeng og nærmer seg forrige topp fra 6. januar. Den gang stod hovedindeksen i 251,19.Aksjemarkedene verden over fikk fart på seg etter at de amerikanske finansgigantene, Citigroup og General Electric , slapp bedre tall enn markedet hadde fryktet. Dette bidro til å løfte finanssektoren. Her hjemme steg DnB NOR og Storebrand henholdsvis 9,60 og 7,95 prosent til 41,10 og 23,75 kroner.Dette smittet over på resten av markedet. Aksjer som StatoilHydro, Yara og Norsk Hydro steg mellom to og fem prosent.Oljeprisen holder seg stabil rundt 50 dollar fatet. Da Oslo Børs stengte dørene for helgen lå nordsjøoljen (brent-juni) på 53,30 dollar per fat, mens den amerikanske lettoljen (WTI-mai) ble notert til 50,50 dollar per fat.I tillegg viste ferske tall fra amerikanske statistikkmyndigheter at forbrukertilliten steg til 61,9 i april.REC steg hele 7,24 prosent til 53,60 kroner. SEB Enskilda skriver i en oppdatering at de har snakket med selskapet tidligere i uken om markedssituasjonen og ordreboken. Der skal det ha kommet frem at selskapet har sett at etterspørselen har kommet opp fra en treg start i begynnelsen av 2009 ettersom de totale prosjektfinansieringene i markedet øker, skriver TDN Finans.ABN Ambro har startet dekning på REC-aksjen og anbefaler "hold" av aksjen med et kursmål på 47 kroner. Analytiker Teea Reijonen sier til TDN Finans fredag at hun ser en 60 til 70 prosent sjanse for at selskapet vil komme i brudd med sine lånebetingelser og en 30 prosent sjanse for at selskapet vil måtte gjennomføre en emisjon for å finansiere sitt investeringsprogram for 2010.Tørrbulkindeksen (Baltic Dry) steg 4,86 prosent til 1.682 poeng fredag. Golden Ocean endte opp 8,84 prosent til 4,80 kroner. Nordea Markets har nedjustert kursmålet på Frontline fra 19 til 10,5 dollar.- Vi ser begrenset med oppside i ratene på kort sikt og forventer at 2009 blir et svakt år, skriver Analytiker Anders R. Karlsen i oppdateringen.Aksjen steg steg likevel 5,93 til 125 kroner.Totalt ble det omsatt verdipapirer for 5,817 milliarder kroner på Oslo Børs fredag.På fredagens utgave av Økonominyhetene får du mer om bakgrunnen for oppturen i aksjemarkedet. I tillegg ble det fokusert på Aker-saken. Trygve Hegnar ga en detaljert forklaring på utviklingen rundt Aker-sirkuset og fortalte blant annet hva han tror om den finansielle situasjonen til Aker.Se sendingen ved å klikke her.Aker Solutions steg forøvrig 9,04 prosent til 41 kroner fredag.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs