Skatt: Er du samboer og har barn?

Ti dager til selvangivelsen skal inn. Kan du skattes i klasse 2 om du er samboer og eneforsørger?

Personlig økonomi

Det er bare ti dager til selvangivelsen skal leveres inn. I et nettmøte på dagbladet.no har faglig leder og advokat Gry Nilsen svart på flere spørsmål fra undrende skatteytere.Gry Nilsen er for øvrig gjest på Økonominyhetene hos HegnarOnline TV i dag. Sendingen kan du se her fra klokken 16.05.Spørsmål Et av spørsmålene gikk på samboere og skatteklasse.Jeg om min samboerske har to barn sammen. (...) Hun har har vært hjemme med minstemann, og har så å si ikke hatt noen inntekt i 2008.Jeg har hatt en skattbar inntekt på like over 400.000 kroner, og har blitt skattet i klasse 1. Men skal ikke jeg skattes i klasse 2?Ikke klasse 2 for samboere - Hvis dere hadde vært gift, kunne du blitt lignet i klasse 2, all den stund du er eneforsørger. Det er dessverre per i dag ikke noen anledning for samboere å lignes i klasse 2, svarer Nilsen ifølge nettstedet.Dog gjelder et unntak for såkalte "meldepliktige" samboere, altså hvor minst en av samboere er trygdet, og paret har/har hatt felles barn eller tidligere har vært gift.

Nyheter
Personlig økonomi