Solgte du aksjer med tap i fjor?

Like over nyttår sa VPS at 23/12 var siste handelsdato for å få fradraget på årets selvangivelse. Det var feil. - Når ikke en gang VPS vet hva som er siste handelsdato, blir det jo ikke enkelt for brukerne, sier Skattebetalerforeningen til HegnarOnline.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Like over nyttår laget vi en sak om når du senest måtte selge aksjer og fond i fjor for å få fradraget på 2008-skatten.VPS da: 23/12 - For aksjer registrert i VPS vil i praksis tidspunktet for registrering av eierskifte i VPS normalt kunne legges til grunn for tidfestingen, sa advokatfullmektig Joachim Johannessen i Skattebetalerforeningen til HegnarOnline den gang.Johannessen hadde da fått det bekreftet fra en overordnet i VPS at 23/12 var siste mulige handelsdato for å få eierskiftet registrert i 2008, og dermed for å få fradrag for tapet på 2008-selvangivelsen.VPS nå: 22/12 Men: Dette viser seg å være feil. Pressekontakt i VPS Tor Andresen bekrefter overfor HegnarOnline i dag at 22/12 er siste mulige handelsdato.- Når ikke en gang VPS vet hva som er siste handelsdato, blir det jo ikke enkelt for brukerne, sier Johannessen i en kommentar.Dessverre videreformidlet vi denne feilinformasjonen videre til våre lesere, noe som er beklagelig.Mindre enn tre virkedager Skatteetaten opplyste til Dine Penger forrige uke at om aksjer er solgt med mindre enn tre virkedager igjen til 1. januar året etter, vil fradraget først føres i neste års selvangivelse.Og de tre siste virkedagene i fjor var 23/12, 29/12 og 30/12.Grunnen til det er den gunstige plasseringen av juledagene i fjor, pluss at 24/12 og 31/12 ikke var virkedager.Faglig leder i Skattebetalerforeningen, advokat Gry Nilsen, er gjest i dagens Økonominyheter på HegnarOnline TV. Sendingen kan du se her fra 16.05.

Nyheter
Personlig økonomi