Spår 35 prosent vekst i harryhandel

Svenske kremmere gnir seg i hendene i påvente av påskedagene, og ser fram til at nordmenn skal bidra til 35 prosent vekst i påskehandelen.

Svinesund. Nordmenn gjør 1,2 millioner handleturer på "feil side" av grensa hvert år - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

I påsken i fjor krysset nesten 30.000 biler grensen ved Svinesund i forbindelse med harryhandel. Den sterke norske kronen gjør at svensk næringsliv venter rekordhandel i år.- Vi ser for oss en salgsøkning på 35 prosent skjærtorsdag sammenlignet med i fjor, sier administrerende direktør Hans Fredrik Håkan Jakobsson i varehuskjeden EuroCash til NRK.Skjærtorsdag er vanlig handledag i Sverige. Systembolaget i Strömstad holder imidlertid stengt denne dagen i år. Men svenskenes statlige alkoholutsalg frykter likevel ikke noe tap på å holde stengt, fordi omsetningen uansett vil være større enn vanlig på de øvrige dagene i påsken.Men det er ikke bare polvarer nordmenn lar seg friste av i Sverige. Særlig er det kjøttvarer som lokker.- Det er ingen hemmelighet at kjøtt står øverst på nordmenns handleliste. Men mange av våre kunder kommer ut av butikken med mer enn ti bæreposer i armene så jeg tror handlekurven er mer variert enn som så, sier Jakobsson. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi