Tenåringer tror snus er verre enn sigaretter

Over 40 prosent av norske tenåringer tror at snusing er farligere eller like farlig som å røyke sigaretter.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Undersøkelsen ble utført av Synovate MMI i 2007 gjennom telefonintervjuer. 2.400 ungdommer over hele landet deltok, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).Resultatene viser at over 41 prosent rangerte snus som like farlig eller farligere enn sigarettrøyking. 59 prosent rangerte sigaretter som farligere enn snus.- Dette er feil i forhold til det tobakk- og krefteksperter sier om helsefare når det gjelder snus og sigaretter. Forskningen viser at røyking kan gi mange flere sykdommer og helseproblemer enn snus, selv om snusing også kan gi helseskade, sier forsker Simon Øverland ved HEMIL-senteret ved Universitetet i Bergen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).Øverland minner riktignok om at det er stor forskjell på røyke- og snusforskningen.- Det skal sies at det er gjort forskning på røyking i årtier, og ikke mye på snus. Det beste er verken å røyke eller snuse, men mitt budskap er at dersom man må velge en av delene, er det ifølge forskningen vi har i dag tross alt bedre med snus, sier Øverland. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi