Etter å ha fått aksept fra Kredittilsynet for få dager siden, kutter Skagen det faste honoraret i fondet Skagen Kon-Tiki fra 2,5 til 2,0 prosent.- Det er billigere å forvalte et stort fond enn et lite fond, og vi vil at kundene skal få ta del i denne fordelen. Tilstrømningen av kunder de siste årene gir skalafordeler som fører til at vi kan senke det faste honoraret. Dette har vært en prosess som har foregått over tid, sier Skagen-sjef Harald Espedal i en melding på skagenfondene.no.
Hvor mye sparer du?
Fondet, som forvaltes av Kristoffer Stensrud, har siden oppstart for litt over syv år siden økt forvaltningskapitalen fra 250 millioner til dagens 14 milliarder kroner.Ifølge Espedal kan endringen tre i kraft "tidligst tre uker etter at det har blitt kunngjort til andelseierne".Skagen Kon-Tiki har over 60.000 kunder. 14 milliarder til forvaltning gir rundt 230.000 kroner i snitt per kunde. Med et slikt beløp til forvaltning utgjør det nevnte gebyrkuttet en besparelse på 1.100-1.200 kroner i året.