Hovedindeksen på Oslo Børs endte såvidt opp fredag, på 275,63. Indeksen er opp 22,24 prosent siden inngangen til 2009, men er fortsatt ned hele 45 prosent fra samme periode i fjor.Mange investorer spør seg selv hva som skjer videre, og etter oppgangen den siste tiden, frykter mange et betydelig fall. Disse fire faktorene blir trukket frem av CNBC som gode kandidater til å "redde" aksjemarkedet og enkeltaksjer.Råvarer- I det lange bildet vil råvarer spille hovedrollen, mens det vi har sett av finansaksjene har kun vært en birolle, sier Peter Miralles fra Atlanta Wealth Consultants. Han tror, i likhet med mange andre, at råvarer kan heve aksjemarkedet opp mot gamle høyder.Økt forbrukMakrotall fra USA hadde i et normalt marked blitt sett på som katastrofale, men dagens markeder er langt fra normale. Diverse forbrukertall kan tolkes dithen at vi er ved et vendepunkt, og at forbruket er i starten av en oppsving. Barclays mener blant annet medie-aksjer er relativt sett billige i dagens marked.TeknologiNasdaq-indeksen har ledet an i oppgangen fra bunnen i mai, og forventningene til ytterligere oppgang er store. En analytiker forventer en oppsving i teknologiske investeringer for store selskaper, da dette generelt sett øker produktiviteten til selskapet. Flere analytikere trekker frem RIM (Blackberry) og Apple som gode teknologi-aksjer.Med usikkerhet - sats på de besteEn analytiker trekker frem verdien av kvalitetsaksjer og solide balanser i vanskelige tider. Selskaper med mye penger har muligheten til å investere i egen bedrift, og har derfor et sterkt potensial.