Enkelte kvinner bruker en formue på vesker. Likevel kan det by på problemer om man ønsker å sikre seg de mest ettertraktede veskene på markedet. Det holder ikke bare å kunne betale det som står på prislappen. Enkelte ganger må du stå i lange køer for å kunne sikre deg de heteste produktene på veskefronten.Didrik M. Cappelen, adm. direktør i medlemsklubben Quintessentially AS, sier til HegnarOnline at mange menn blar dypt i lommeboken for å blidgjøre sin kone, kjæreste eller venninne.-Mange av kundene er det jeg vil kalle menn med en "velholden penn" som kjøper en veske til en kvinne de er glad i. De dyreste veskene vi har formidlet i Norge koster rundt 90.000 kroner. Da er det snakk om klassiske Hermes-vesker med 2-3 års ventetid, sier Cappelen.
-Hva er de mest ettertraktede produktene?Hermes - The Birkin RangeLana Marks - Cleopatra BagChanel - 2.55 Classic FlapHermes - KellyJudith Leiber - Crystal Covered Evening Bags - The Precious RoseNancy Gonzalez - Croc Clutch in PeachAnya Hindmarch - Bespoke EburyGucci - Jackie Hobo BagBottega Veneta Minicrochet MaggioreBalenciaga Matches Limited Edition
-Nordmenn er tradisjonelt anlagt. Vi får ikke mange forespørsler på bling bling-vesker, avslutter Cappelen.Hermes er ganske enkelt et ikon. Navnet på denne vesken ble gitt i 1984 med skuespillerinnen Jane Birkin i tankene. Vesken ble raskt kjent for sin utpregede funksjonalitet og kvalitet, og ble det ultimate symbolet på suksess. Birkin-vesken har en status så høy at bøker har blitt skrevet om den, og om hvor vanskelig det er å skaffe seg den ettertraktede vesken.Pris: Vesken på bildet koster ca. GBP 4/5000, men de kan koste opp til GBP 90.000 - avhengig av hvilken du ønsker å kjøpe.Denne clutch-vesken er hyllet blant kjennere. Marks produserer kun en veske per år for salg, og deres eksklusivitet rangerer dem høyt oppe på stigen for ettertraktede vesker. Marks-vesker er også kjent for deres imponerende detaljer. Det siste mesterverket hadde opp til 1.500 svarte og hvite diamanter, satt i 18-karat hvitt gull.Pris: Vesken på bildet koster USD 100.000 men de kan koste opp til USD 250.000. Noe av det mest interessante ved dette stilikonet er historien bak mesterverket. Den mest gjenkjennelige vesken i 2.55 serien er 2.55 Classic Flap. Coco Chanel designet denne tidløse klassikeren selv, med en lås som ble kalt Mademoiselle - siden Coco aldri giftet seg. På 80-tallet introduserte Karl Lagerfeldt den i dag velkjente CC låsen. Coco Chanel vokste opp i et barnehjem, og hennes opplevelser finner man igjen i veskene hun designet. Kjedene (veskestroppen) symboliserer de ansatte ved barnehjemmets nøkkelkjede og det røde foret var fargen på deres uniformer. Lommen med glidelås ble plassert der for å oppbevare brev fra elskeren hun hadde i februar 1955 da vesken ble lansert.Pris: 2.55 starter på rundt USD 2.000. Dette er en annen Hermes som er verdt å vente på. The Kelly fikk sitt navn da Prins Rainer av Monaco brukte vesken for å prøve å skjule magen til en gravid Prinsesse Grace, i det han hjalp henne ut av deres bil. Ventelisten på vesken er lang, men kjennere vet at Quintessentially Gifts har god erfaring i å sikre Birkin- og Kelly-vesker til sine medlemmer. Om du er usikker på om du skal velge en Birkin eller en Kelly, vil en Birkin egne seg godt i hverdagen, mens Kelly-vesken tar seg godt ut for en kveld på byen.Pris: Avhengig av hvilken type du velger, men fra GBP 5.000 og opp. Judith Leiber er den ubestridte dronningen av minaudière og den mest eksklusive er hennes Precious Rose. Dekket av 1.016 diamanter, 1.169 rosa safirer og 800 rosa turmaliner med 18-karat hvitt gull, er dette uten tvil le pièce de résistance av hennes karriere så langt - for ikke å glemme den mest glamorøse utsmykningen du kan bære på armen din.Pris: The Precious Rose koster ca. USD 92.000Nancy Gonzalez er kjent for sine krokodilleskinnvesker, og det er vel fortjent. Hver sesong introduseres en ny stil som er chic uten å være for flashy. Veskene er alltid funksjonable uten å miste stil. Det nydelige utvalget av farger fører til at hennes vesker skiller seg fra andre, og med tanke på kvaliteten er prisen meget overkommelig. Om du er en fan av clutchvesker er denne ferskenfargede varianten et must denne våren.Pris: En veske fra Nancy Gonzalez får du for USD 1.500-3.000. Anya Hindmarchs navn er blitt synonymt med luksusvesker, og favoritten i hennes sortiment må være hennes Bespoke Ebury. Denne delikate vesken ble introdusert for å markere 10 års jubileet for åpningen av deres første butikk, og lanseringen av den originale Ebury. Bespoke Ebury er foret med semsket skinn, og blir merket med din egen personlige beskjed ved siden av ditt navn og et unikt nummer.Pris: Bespoke vesken i bildet koster GBP 6.500The Jackie har lenge vært Guccis must-have tilbehør. Så fort Jackie Onassis uttrykte en forkjærlighet for vesken fikk den en umiddelbar kultstatus. Siden 50-årene har mange versjoner blitt lansert og de har alle blitt godt mottatt. Det er likevel denne sesongens Jackie Hobo som igjen virker å oppnå kultstatus. Hobo-trenden har absolutt en sterk innflytelse denne sesongen, og Gucci Jackie Hobo i korall skiller seg klart ut.Pris: For vesken på bildet må du betale GBP 1.527. Bottega Veneta er berømt for sin enkle luksus og diskret eleganse. Skinnet de bruker og håndverket som er involvert sikrer at verdien og kvaliteten forbundet med vesken vedlikeholdes. Og det er nettopp den intrikate veveteknikken som brukes på skinnet som har gjort disse veskene så ettertraktet og unike. De siste årene er det Julie, Tote og den limited edition vesken Barcelona Cabat som har gjort størst inntrykk. Denne sesongen er det Minicrochet Maggiore-vesken som er i fokus, perfekt for å komplettere den vevede accessoriestrenden du finner på de fleste catwalkene i Milano.Pris: En Minicrochet Maggiore koster USD 5.200. Balenciaga Hologram Croc Clutch er et perfekt eksempel på luksus og eksklusivitet. Vesken fremstod som et nydelig tilbehør for vår og sommer da den nylig var å finne i Nicolas Ghesquieres vår/sommer fashionshow 09, med lysreflekterende krokodilleskinn, sølvdekorasjoner og en innside dekket med eksklusivt skinn. Kun fire av veskene er nå tilgjengelig, eksklusivt gjennom Quintessentially Bespoke og Matches Edition.Pris: GBP 6.590.