Advarer mot bilister som har gått "tom" for bensin

Politiet i Oslo advarer bilistene i hovedstaden om et nytt fenomen som nylig har spredt seg langs innfartsårene til Oslo.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Flere bilister i Oslo-området har de siste dagene observert biler som har stått parkert ved siden av veien og folk som har viftet med bensinkanner og prøvd å tilkalle seg oppmerksomhet.- For en intetanende bilist kan det se ut som om det dreier seg om en uheldig sjåfør som har gått tom for bensin og som trenger hjelp, sier operasjonsleder. Gunn Anita Bjørnbakk i Oslo politidistrikt til NTB.Men når barmhjertige samaritaner har stoppet opp for å hjelpe, har de isteden blitt offer for pågående selgere som vil «bytte» gull i kontanter.- Det er særlig langs Ringveien og riksvei 4 at disse episodene har oppstått. Det begynte rett før helgen og har fortsatt de siste dagene, sier Bjørnbakk.Politiet har ikke fått melding om noen ubehagelige episoder på grunn av dette, men finner likevel grunn til å gå ut og be bilistene om å være på vakt. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv