Boligprisene opp 15 prosent siden nyttår

Boligprisene steg videre i mai. OBOS-prisene er opp 15 prosent så langt i år.

Skjermdump Finn.no
Personlig økonomi

Boligprisene steg med 1,2 prosent på månedsbasis i mai, viser talll fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF). Justert for sesongvariasjoner steg boligprisene 1,3 prosent på månedsbasis.Videre var prisene på brukte OBOS-boliger to prosent høyere i mai sammenlignet med april i år. Hittil i år har prisene steget med 14,9 prosent.I mai 2009 var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for alle brukte OBOS-tilknyttede boliger 29.407 kroner. Kvadratmeterprisen i mai var to prosent høyere enn i april 2009 og 2,3 prosent lavere enn i mai 2008.- Nå har vi hatt fem måneder med sammenhengende prisoppgang. I mai var også antallet boliger som ble omsatt høyere enn i mai i fjor. Ingenting tyder på at boligprisene vil synke utover høsten, sier informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS.Garanti-prisene opp 2,8 prosentPrisene på omsatte borettslagsboliger i Garanti Eiendomsmegling steg 2,8 prosent i mai, til en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 20.205 kroner. Siden nyttår er prisene opp 9,1 prosent, målt ved gjennomsnittlig kvadratmeterpris.- Dette er betydelig bedre enn det som er blitt spådd for 2009. Vi ser nå en stadig klarere tendens til at optimismen i boligmarkedet er på vei tilbake, sier Stein Drogseth, adm. dir. i Garanti Eiendomsmegling.

Nyheter
Næringseiendom