Denne helgen er det Musikkfest i Oslo

Lørdag 6. juni arrangeres det musikkfest i Oslo. På 30 scener over hele byen finner du band som opptrer gratis.

Foto: Scanpix - Illustrasjonsfoto konsert
Personlig økonomi

I morgen, lørdag 6. juni, arrangeres Musikkfest Oslo (MFO). Begivenheten, som tidligere het Musikkens Dag, har sin bakgrunn fra det franske arrangementet Fête de la Musique som avholdes 21. juni hvert år.Verdens mest omfattende internasjonale musikkfestival ble unnfanget under Jack Lange i 1982, daværende kulturminister i Frankrike. Arrangementet kom til Norge gjennom initiativ fra Oslo kommune etter møte med Lange i 1992. I 2006 kunne vi dermed feire vårt 15. års jubileum.Fête de la Musique, National Music Day, eller Musikkfest fines nå i mer enn 100 land på verdensbasis. Fellesnevneren er at musikken stort sett er utendørs og at alt er gratis for publikum.I Oslo står Musikkfesten sterkt. Størrelsen på arrangementet har vokst kraftig de siste årene fra 10 på slutten av nittitallet til nærmere 30 scener i fjor.

Nyheter
Kultur